top of page

Activiteiten aabod

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, je kunt je talent laten zien bij Lila. Kinderen beslissen samen met ons wat ze willen doen en ontdekken. We hebben ons brede aanbod aan activiteiten onderverdeeld in 3 gebieden, er is voor ieder wat wils. Een uitstapje naar de BSO van Lila is altijd een uitje. Maar het is ook een plek om uit je schulp te kruipen en vrienden voor het leven te maken! Ontdek hieronder meer over de 3 thema's

Sport & Spel

We vinden het erg belangrijk dat kinderen voldoende beweging hebben. Het is gezond, goed voor de ontwikkeling en daarnaast ook nog eens lekker ontspannen na een drukke schooldag. Sport & Spel zit dus altijd in ons activiteitenaanbod. We organiseren leuke sportieve activiteiten bijvoorbeeld een potje voetballen, bedenken samen met de kinderen verschillende spellen.

Lekker knutselen

Alle kinderen zijn creatief! Bij Lila leer je niet om binnen de lijntjes te blijven, maar om juist te ontdekken wat er nog meer mogelijk is. 

Moestuin

De moestuin biedt volop mogelijkheden om te ontwikkelen en te leren. Kinderen mogen zelf zaadjes zaaien, plantjes water geven en verzorgen. De kinderen kunnen bijvoorbeeld ook aardbeien plukken die ze dan ’s middags lekker op hun boterham kunnen opeten. Tevens is er in het voorjaar en in de zomer veel groente te vinden in onze tuin, zoals: boontjes, tomaten, komkommer, courgette, sla en wortels.

Wanneer kinderen hun eigen groente en/of fruit mogen plukken en bereiden, wordt dit al snel erg interessant. Op deze manier willen wij stimuleren dat kinderen diverse groentes en fruit proeven.

Natuur & Techniek

Weer of geen weer, we gaan elke dag naar buiten, even lekker de natuur in! Daar is namelijk van alles te beleven. Ontdek hoeveel dieren er zijn tijdens een echte natuurspeurtocht en leer waar een boswachter eigenlijk allemaal op let. We houden van activiteiten in de natuur! En van de nieuwsgierige vragen van kinderen: ”Waarom kan ik de wind niet vastpakken?”, ”Hoe werkt vliegeren eigenlijk?”. Door het programma Techniek&Ik, wat we op meerdere locaties aanbieden, stimuleren we deze nieuwsgierige houding van kinderen en doen we allerlei onderzoeken en proefjes om steeds meer te ontdekken.

bottom of page