top of page

Herroepingsrecht

Na de datum van het ondertekenen van de overeenkomst heb je 14 dagen bedenktijd en mag je de overeenkomst zonder opgaaf van redenen en per direct herroepen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het modelformulier hieronder te downloaden, in te vullen en aan ons toe te zenden of door een e-mail te sturen naar info@kdv-lila.com. Vermeld bij voorkeur in het onderwerp dat het om ‘herroeping van de overeenkomst’ gaat. Je mag overigens zelf bepalen op welke wijze je de overeenkomst wilt herroepen.

Let op:

Is de opvang van je kind(eren) bij Kinderdagverblijf Lila al gestart tijdens deze 14 dagen bedenktijd (de herroepingstermijn)? Dan heb je nog steeds de mogelijkheid om de overeenkomst zonder opgaaf van redenen en per direct te herroepen. In dat geval betaal je alleen voor de reeds afgenomen opvangdagen bij Kinderdagverblijf Lila.

Nadere toelichting op het herroepingsrecht!

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen, zonder opgave van redenen, jouw opvangovereenkomst bij Kinderdagverblijf Lila te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag van ondertekening van de overeenkomst.

 

Als je bijvoorbeeld op 1 januari jouw opvangovereenkomst bij Kinderdagverblijf Lila ondertekent, dan heb je tot en met 15 januari tot 23.59 uur de mogelijkheid om deze te herroepen. Indien de 14e dag van de bedenktijd in het weekend of op een feestdag valt, eindigt jouw bedenktijd op de eerstvolgende werkdag om 23.59 uur.

 

Gevolgen van de herroeping

  1. Nog geen gebruik gemaakt van opvang, maar wel al betaald?

    • Als je de overeenkomst herroept en nog geen gebruik hebt gemaakt van opvang, ontvang je eventuele betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing om de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor deze terugbetaling.

  2. Wel gebruik gemaakt van opvang?

    • Indien je de overeenkomst herroept en gedurende de bedenktijd al wel gebruik hebt gemaakt van de opvangdiensten van Kinderdagverblijf Lila, dien je voor de reeds verstrekte opvang te betalen.

bottom of page